ОБАВЕШТЕЊЕ – ПРЕПОРУКА ЗА РОДИТЕЉЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ – ПРЕПОРУКА ЗА РОДИТЕЉЕ

На основу дописа Министарства просвете,  науке и технолошког развоја РС, од 23.03.2020.године, а у контексту актуелног ванредног стања, ПУ,,Весело детињство“ Рашка, размотрило је кораке и активности које је потребно предузети у циљу обезбеђивања одговорног, компетентног и правовременог одговора на комплексне изазове са којим се у овом тренутку суочава образовни систем и наше друштво у целини.

 

Обавештравамо родитеље да ће наша Предшколска установа ,,Весело детињство“ пружати родитељима  сет активности односно идеја како да на користан начин проведу време са децом код куће .

 1. Установа (васпитачи, стручни сарадници) формираће онлајн заједнице подршке и размене са породицама из своје васпитне групе за смислено организовање времена и активности у условима изолације родитељима и децом (нпр.вибер,ФБ, слање корисних линкова, сајта установе, kopernikus tv Raška, различитих платформи и сл.групе) у договору са родитељима који је канал комуникације њима најприступачнији.
 2. Циљ овог начина рада је допринос добробити деце и породице , нормализацији породичног живота и обезбеђивању услова за нормално функционисање, континуирано учење и развој деце кроз игру ( од јаслених група до припремно предшколског узраста) у ванредној ситуацији и кућној изолацији, тако што ћемо редовно одржававати комуникацију са родитељима помагати им у  идејама како да ове тренутке искористе за квалитетну комуникацију и игру са својом децом.-активности у вези са очувањем здравља и безбедности  деце и свих чланова породице.Можда  једна од најмудријих ствари које сада  можете да урадите јесте да застанете и поставите себи једно веома важно питање: Шта то стварно желим за своје дете?За друге људе је лако бити ,,стручњак“. На нашим предавањима кажемо родитељима:,,Помозите нам када смо емоционално у шкрипцу, а ми ћемо помоћи вама када сте ви…“ 

  СВИМ  МАМАМА, ТАТАМА,  БЕБАМА,  ДЕЦИ,  ПОРОДИЦАМА КОЈЕ ОНИ ЧИНЕ- И БУДУЋНОСТИ КОЈУ ЋЕМО СВИ ДЕЛИТИ.

   

  -Čeril

  КАКО СЕ ЗАШТИТИ ОД БОЛЕСТИ – САВЕТИ ЗА ДЕЦУ